12 Mart 2012

GURUR TABLOMUZ ! İstanbul 2012 Dünya Salon Atletizm Şampiyonası

ATLETİZM’İN KALBİ İSTANBUL’DA ATTI !



GENÇLİK VE SPOR BAKANI SUAT KILIÇ’IN DEĞERLENDİRMESİ :



Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul'da gerçekleştirilen ve 172 ülkeden toplam 683 sporcu katıldığı Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'na ilişkin, Türk medyasının çok büyük bir imtihan verdiğini belirtti.Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, bakanlığı tarafından desteklenen ve Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı'nın (SETA) hazırladığı "Türkiye'nin Gençlik Profili" adlı araştırmanın toplantısına katıldı. Bakan Kılıç, toplantının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.Bakan Kılıç, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda dün yaşanan kavgaya ilişkin soruya ise "Konu Milli Eğitim Bakanlığı'nın konusudur ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nun meselesidir. Dolayısıyla o yönde bir değerlendirmem olmayacak" dedi.İstanbul'da devam eden Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nın "dillere destan bir etkinlik" olduğunu belirten Kılıç, "Bu Dünya etkinliğinde Türk medyası ve spor sayfaları çok büyük bir imtihan verdiler. Medyadaki arkadaşlarımızın hepsini yürekten kutluyorum, tebrik ediyorum. Çok güzel bir sınav verdiler. Gazetelerde tam sayfa yerler ayrıldı. Sadece Türk sporcuların değil, bütün sporcuların başarısı ön plana çıkarıldı. Bu futbol dışında da bir sporun var olduğunu ve farklı spor dallarına da birlikte ilgigöstermemiz gerektiğini ortaya koydu" şeklinde konuştu.

  Rus sporcu Yelena İsinbeyeva'nın "bazı hakemlerin yeni kuralları bilmediği, sporculardan öğrendiği" yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Bakan Kılıç, "O konuda yorum ben yapmayayım, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği yapsın. Türkiye gerçekten bu salonu yetiştirebilir mi, yetiştiremez mi? sorusu çokça sorulmuştu. Görüldü ki müteahhitlik hizmetlerimiz görüldüğü gibi, çok iyi noktada. En ufak bir aksaklı olmadı. En ufak bir olumsuzluk yaşanmadı. Bir tabanca patlaması olayı olumsuzlukgibi yansıtılmak istendi ama nihayetinde o da Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'nin getirdiği bir teçhizat. O noktada en ufak bir aksilik olmadı. Sizlerden medya olarak ricam şudur: Futbol dışındaki sportif etkinlikleri, ulusal, uluslararası aktiviteleri kamuoyuna ne kadar daha fazla duyurursanız, bunlar üzerinde ne kadar daha fazla durursanız emin olun ülkemiz gençlerinin spora, sportif aktivitelere yönelik katılımları o kadar daha yaygın hale gelmiş olacaktır" cevabını verdi.



Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, İstanbul’da yapılan 14. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nı en iyi şekilde organize ettiklerini söyledi.
http://www.hurriyet.com.tr/p/spacer.gif
       Şampiyonayı  değerlendiren Terzi, herkesin organizasyondan memnun kaldığını belirterek, “Organizasyon olarak bu zamana kadar yapılan dünya şampiyonasının en iyisini yapacağız demiştik, bunu gerçekleştirdik” dedi.
   Ekiplerinin çok titiz çalıştığını anlatan Mehmet Terzi, şöyle devam etti:
“Görev alan hakemlerimiz, gönüllüler, diğer yerel organizasyon komitesindeki görevliler, antrenörlerimiz ve sporcularımızla buraya hazırlıklı geldik. Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) Başkanı Lamine Diack’ın, açılışta Başbakanımıza söylediği sözler çok önemli. ‘Çok mükemmel bir tesis yapmışsınız. Çok güzel de bir organizasyon yapılıyor. Biz her şeyden memnumuz. Sizleri tebrik ediyoruz’ dediler. IAAF Başkan Yardımcısı Sergey Bubka olsun, tüm konsey üyeleri tebrik ettiler. Bundan son derece mutluyuz. Sayın Başbakanımız da geldi, bizleri onurlandırdı, açılışı yaptı. Sayın Bakanımız günlerce buradaydı, devletin en yüksek bürokratları, genel müdürlerimiz buradaydı.”
“Sporcularımız Ellerinden Geleni Yaptı”

   Şampiyonada sportif başarı konusunda sporcularının ellerinden geleni yaptığını kaydeden Terzi, “Karin Melis Mey aynı dereceyi yapmasına karşın, daha fazla hatalı atlayış yaptığı için finale kalamadı. Finale kalsa madalya şansı olacaktı. Merve Aydın da 800 metrede 2 saliseyle finali kaybetti. Bu sporcularımız da finale kalsaydı, daha mutlu olacaktık”’ dedi.
   İlk kez bir dünya salon şampiyonasında Türkiye’nin madalya aldığını vurgulayan Terzi, şunları söyledi:
“Daha önce dünya şampiyonalarında çeyrek finalde eleniyorduk. Şimdi yarı final, final koşan sporcularımız var. En önemlisi de ilk kez dünya şampiyonasında alınan iki tane madalyamız var.
Aslı Çakır Alptekin’in aldığı madalya bizleri çok gururlandırdı. Aslı, artık Türkiye’nin dünya salon şampiyonalarında ilk madalyasını alan sporcu olarak dünya atletizm tarihine geçti. Olimpiyatlarda da madalya getirecektir.
İlham genç, bu sene salonda koşmaya başladı. Güçlü bir sporcu, olimpiyatta da bunu göreceksiniz. Faslı’yı hiç geçememişti, burada da geçemedi ama İlham’ın her zaman Faslı’yı geçeceğini düşünüyorum. Madalya aldığı için çok mutluyuz. Herkes tarafından seviliyor. Dün sempatik şeyler vardı. Sayın Bakanımız Türkçe konuşma yaptı. O da Türkçe cevap verdi. Sayın Bakanımız ‘Sen Türkçe’yi çözmüşsün’ dedi. Madalyasını taktı, eğildi saygısını gösterdi. Çok saygılı ve düzgün bir atlet. Çok büyük başarılar kazanacağını düşünüyorum.”




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder