22 Şubat 2012

TERAZİ YAPIMI \ Gelişim Alanları

TERAZİ YAPIMI
1.    Aşama ; İlk önce Gelişim Alanları kitabımda bulunan terazi resminden yola çıkarak taslak olarak bir çizim oluşturdum. Tabi ki de yalnız değildim yardımcım babamdı J
2.    Aşama ; Taslak çizimimden sonra babamla beraber marangoza gittik ve 2 adet çıta 1 tahta parçası; 2 tane tabak şeklinde ince tahta aldık.Daha sonra evde; tahtalarla ve çıtalarla ölçülerimizi aldık.
3.    Aşama : Ölçülerimizi aldıktan sonra çıtalarımızı ortaladık ve testere yardımıyla babam kesti ve bende destekledim. Kestiğimiz çıtayı bir tahta parçasının üzerine çivi yardımıyla sabitledik.
4.    Aşama ; Diğer çıtamızı sabitlediğimiz çıtamızın ortasına tutarak ortaladık. Ve ölçülerimizi alarak üzerine işaretledik. Babam fazla olan kısmını testere yardımıyla kesti.
5.    Aşama ; Çıtalarımızı istediğimiz boyutlara getirdikten sonra; iki çıtayı ortalarından terazinin sallanması için oyuk şeklinde kestik ve orada bir boşluk oluşturduk.
6.    Aşama ; Sabitlediğimiz çıtanın üzerine; diğer çıtamızı çivi yardımıyla taktık ve terazimizin büyük çoğunluğunu bitirmiş olduk.
7.    Aşama ; Terazinin sallanan çıtasının uçlarına ölçmek için kullanılan tahtaları bağlamak için; çıtanın ucunu incelttik ve ip yardımıyla ağırlıkları ölçmek için kullanılan tahtalarımızı bağladık.
8.    Aşama ; Ve terazimiz bitti J








Terazimde ufak bir oyuncak :)

Ve benim biricik süsüm :)











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder